KHAS, QS 2024 Avrupa Üniversite Sıralamalarında 551-600, Batı Asya Sıralamasında 45. Sırada!

21 Eylül 2023

Kadir Has Üniversitesi, dünya çapında bir üniversite sıralama ve değerlendirme kuruluşu olan Quacquarelli Symonds (QS) tarafından gerçekleştirilen ve üniversitelerin eğitim, araştırma, uluslararasılaşma, istihdam sağlama ve sürdürülebilirlik gibi faktörler üzerinden değerlendirilmesiyle oluşturulan 2024 Avrupa Üniversite Sıralamalarında dikkat çeken bir başarı elde etti.

Sonuçlara göre, Üniversitemiz Avrupa’daki 42 farklı ülkeden yer alan üniversiteler arasında #551-600 kategorisinde yer aldı. Üniversitemiz Batı Asya Bölgesi’nde yer alan üniversiteler arasında da dikkate değer bir başarıya imza atarak 45. sırada yer aldı.

Aynı zamanda Üniversitemiz, QS tarafından araştırma yoğunluğu yüksek üniversiteler arasında kategorize edildi ve uluslararası bir araştırma üniversitesi olma stratejik hedefi doğrultusunda önemli bir eşik aşıldı. Üniversitemiz, uluslararası düzeyde bir araştırma üniversitesi olarak, KHAS eğitim modeli ile sunduğu öğrenci ve araştırma odaklı ekosistem temelinde başarı kazanmaya devam edecek.