KHAS Akademisyenleri Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Arasında

24 Ekim 2022

Stanford Üniversitesi’nden araştırmacıların her yıl SCOPUS indeks veritabanında bulunan veriler doğrultusunda hazırladığı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi” 2021 yılı sonuçları açıklandı.

2021 yılı sonuna dek “Kariyer Boyu Etki” ve 2021 yılı için “Yıllık Etki” olarak hazırlanan listenin oluşturulmasında; toplam atıf sayısı, patent sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı ve nitelikli yayın sayısı gibi uluslararası kriterler kullanıldı.

22 bilimsel alan ve 176 alt alanda çalışmalarını sürdüren, dünya çapında 200 bini aşkın bilim insanının yer aldığı listenin “Kariyer Boyu Etki” kategorisinde üniversitemizden Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Nihat Berker, İletişim Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Metin Kozak, Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümümüzden Emeritus Prof. Dr. M. Önder Pekcan, Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümünden Prof. Dr. Volkan Ediger ile Radyo, Televizyon ve Sinema bölümümüzden Prof. Dr. Bülent Diken yer aldı.

2021 yılı için “Yıllık Etki” kategorisindeki etkili akademisyenler arasında ise Prof. Dr. Metin Kozak, Prof. Dr. Volkan Ediger ve Prof. Dr. Bülent Diken ile birlikte Endüstri Mühendisliği bölümümüzden Prof. Dr. Funda Samanlıoğlu bulunuyor.

Hocalarımızı tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Detaylı bilgi için: https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/4

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.